žilová nedostatočnosť/CCSVI
Nachádzate sa v časti: Diskusné fórum -> Zaujímavé stránky, odkazy, informácie... -> žilová nedostatočnosť/CCSVI
Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Zopár pacientov z nemeckého fóra sa pýtalo Dr. Simku okrem iného aj na to, či ten Acylpyrin (aj keď je to len 150 mg)treba brať celý život.
Odpísal im že nie, lebo stent v žile nie je to isté ako stent v artérii.
Ja osobne som sa ho na to nepýtala. Pacienti na americkom fóre písali, že celý život, tak som pre mňa takú nepodstatnú maličkosť nerozoberala. Je pravda, že v nemocnici som ho brala, sestrička mi ich pri odchode dala ešte 20 a povedala mi, že ďalej sa musím spýtať lekára.
Ja mám v januári kontrolu, tak som sa to plánovala spýtať až pri nej. Uvidím, alebo možno sa spýtam mailom Dr. Simku. Zatiaľ to stále beriem.
Erika
Jedna Nemka ide na zákrok do Poľska 18.11. a jeden Nemec 1.12.
Ďalší sa chystajú, termín má už aj jeden Austrálčan a aj nejakí pacienti z Anglicka.
Prezentáciu určite zašlem.
Erika
Aj ja by som mal zaujem o prezentaciu od Dr. Simku, ak by a dalo, ďakujem.
Erika vo fore z 15.9.píšeš.. .."Dr. Simka nám na americkom fóre dal ozaj kvalitnú prezentáciu, ktorú použil aj v auguste na konferencii o flebológii v Monaku. Je vysoko odborná, ale ja už sa v tom celkom dobre orientujem. Ak má niekto záujem, zašlem mailom...."
Ak to ešte máš, tak mi to prosím Ťa pošli.Ďakujem
Železo.
"Najefektívnejším spôsobom ako znížiť železo je eliminovať červené mäso a potraviny s vysokým obsahom železa a často darovať krv."
Myslím, že preto sa pacienti so Swankovou dietou cítia lepšie. Samozrejme, v prvom rade treba zabezpečiť správny tok, ale aj tí čo sa rozhodnú zákrok neabsolvovať, si môžu aspoň trochu pomocť.
Našťastie od detstva červené mäso nejem. Vždy je mi z toho na zvracanie, ešte keď je to na tanieri alebo to mám v ústach.
Len si fakt dávajte pozor, čo robíte. Takto si totiž znížite obsah železa v celom tele a to fakt nie je výhra.
Pacientka, ktorá bola v Berlíne jednou z testovaných brala : epigallocatechin-gallate EGCG(Sunphenon)
200 mg 2 krát denne a po 3 mesiacoch 400 mg 2 krát denne.
Stále sa točím okolo toho, že obnoviť to správne prúdenie krvi v žilách je prvoradé.
Mám aj informáciu, že jedna farmaceutická firma z Francúzska ide vylepšiť/pozmeniť ich existujúci liek a tiež to bude dobrá pomôcka pre tých, ktorí sú pred alebo po zákroku. Tiež to ale nebude riešenie.
Erika
Inak, o tom železe v mozgu písal už Fog v roku 1964. Zasa až taký nový a prevratný objav to teda nie je.
Dokonca sa píše, že EGCG (látka na znižovanie hladiny železa) má priaznivé účinky aj u :
•Alzheimer’s Disease (‘AD’)
•Parkinson’s Disease (‘PD’)
•Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS, ‘Lou Gehrig’s Disease’) 30
•Huntington’s Disease
Toto je dôležité!!!: http://www.lifelinknet.com/siteResource … s/EGCG.asp
To si určite podrobnejšie naštudujem.
Erika
Prvý pacienti boli na zákroku v roku 2007, od tých prešli už minimálne dva roky. Je pravda, že ja som bola druhá v Európe s touto indikáciou a stentom. Stent sa ale dáva do jugulárok aj z iných dôvodov. Prvý pacient so stentom bol v USA urobený v máji. Talianska štúdia bola po dvoch rokoch už ukončená a uzavrelo sa to sympóziom v Bologni 8.9. Je pravda, že ja o tom viem a mám prístup k dôveryhodným informáciám od 23.7.
Ja som čakať nechcela. Symptómy a ataky mám od roku 1996. Od 2004 je to dosť blbé. Zlepšilo a ustálilo sa mi to až pred rokom po LDN, ale vedela som, že ani to nie je trvalé riešenie. Aj tak som na plnom invalidnom.
Erika
To radšej nerob. Keby si mal žilu zdravú, bez stenózy so zdravými chlopňami, tak by to nebol problém, ale aj keby si si nejakým prípravkom ten prietok zvýšil, nebude to žiaľ u Teba fungovať, lebo Tvoje chlopne aj tak neudržujú správny smer, dochádza k refluxu a ak máš stenózu, tak máš žilu príliš úzku na to, aby to mohla zvládnuť tak, ako tá zdravá. Rozhodni sa samozrejme ako chceš. Vedci sa už dávno pokúšali o niečo ešte jednoduchšie, ale žiaľ, žiaden prípravok nemá význam. Pracuje sa na valvuloskopii - to je ale ozaj operačný zákrok (plastika chlopne žily). Na jugulárkach sa ešte nerobila. To bude prvý možno ten profesor Corcos s ktorým som v kontakte.Uvažovalo sa o tom aj v mojom prípade, ale vedci ešte nie sú tak ďaleko.
Toto sú poľské noviny: http://piekaryslaskie.naszemiasto.pl/wy … 67768.html
Písalo sa tu o zákroku toho polského pacienta a asi na troch riadkoch spomínali aj pacientku zo Slovenska - to som ja a aj čas a dátum, kedy to bude v TV.
Nahrávala to TV Silesia.
Erika
Silvika, dik za odpoveď, zmiatlo ma to
Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39