Partneri

DMS - DONORS MESSAGE SERVICE Podpora a nádej
Medzinárodná federácia SM Európska platforma SM
Klub SM Prešov Bernard cykloklub Slovakia Klub SMS
Darujte online MedMedia

Sponzori

Istropolitana Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Bayer Scering Pharma Slovenská reštaurácia Biogen Idec Teva Novartis Design d15 Bratislava - Staré Mesto Merck Serono Designer GPR

Chránená dielňa

Chránená dielňa Scarabeus

Hlavný partner

Teva

Partneri

AMP EXPO Ševt

žilová nedostatočnosť/CCSVI

Nachádzate sa v časti: Diskusné fórum -> Zaujímavé stránky, odkazy, informácie... -> žilová nedostatočnosť/CCSVI

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

ukladanie železa v mozgu

čas: 09.11.2009 16:46 autor: ErikaM

To už všetci dávno viete, že počet lézií nedokazuje pacientovu mieru postihnutia.
V skutočnosti to dokazuje miera ukladania železa v mozgu. Čím je tam toho viac, tak je na tom pacient horšie. To sa však dá zistiť len na MR prístroji, ktorý tú SWI technológiu má.
http://www.bnac.net/wp-content/uploads/2009/10/swi_image.jpg

pre jBarty

čas: 09.11.2009 13:04 autor: ErikaM

Na Slovensku ešte žiaden lekár nemal o tom školenie. Jeden lekár v Austrálii to chcel urobiť, lebo to robí aj na cievach a dopadlo to fiaskom a pacient má z toho traumu.
Žiaden lekár Ti to tu zatiaľ ani nebude robiť, pretože diagnostické vyšetrenia na Slovensku budú negatívne, tak vlastne nebude mať čo robiť. Ja som sem už dávnejšie dávala linky na zahraničné štúdie. Všetko je po anglicky. Ja som si niečo vytlačila, vysvetlila som to obvodnej a tá mi dala odporúčanie najprv cievnemu chirurgovi, potom pokračovali zbytočné vyšetrenia, lebo boli negatívne a nakoniec som to celé riešila v Poľsku. Profesorka Štvrtinová v BA je o tom informovaná, išla by som tam, ale na Slovensku v tomto momente nič nedosiahneš.
Ja idem až dnes posielať lekárom CD z môjho zákroku - včera bola nedeľa. Každopádne sa treba na to pýtať lekárov a informovať ich o tom. To sa oni v škole nemohli učiť, keď to ešte neexistovalo.
Erika

čas: 09.11.2009 11:47 autor: jBarty

Erika, možeš poradiť
Ke´dže je na Slovensku slaba informovanosť o súvislosti žilovej nedostatočnosti a SM ky, tak aké podklady je potrebné k tomu, aby doktorka angiologička doporučila zákrok ? Mám len ústne informácie, ale nie rukolapne publikované výsledky štúdii . Môže postačiť ak len vytlačím z netu nejaké podklady? Môžeš poradiť, aké písmnosti sú potrebné aby presvedčili lekára o potrebe zákroku? ( prípadne ak máš Ty niečo, môžeš poskytnuť?)Dik

toto je správne

čas: 08.11.2009 08:57 autor: ErikaM

"k sa vyriesi problem s prietokom krvi v nasich nefungujucich zilach, zabranime vzniku edemov, rozpadu ziloveho tkaniva a presaku krvnych latok do mozgoveho tkaniva. A tym padom tam nebudu cudzorode latky a nas imunitny system nebude mat dovod vystrajat."
Myslím, že to písala Silvia.
Ja som žiaľ v nemocnici ani na hoteli nemala internet. Len raz som poprosila jednu sestričku, aby mi dovolila aspoň pár minút na jej PC. Ja viem, že sta boli v deň môjho zákroku na vyšetrení. Kvôli tomu som čakala 2 hodiny na Dr. simku. A čo som vám mala akože povedať, keď ja sama som nič poriadne nevedela. Ja som sa chcela sústrediť v prvom na rade na svoj problém. Veď ja som predsa nebola u kaderníka!
Ani vám nestíham napísať moje symptómy pred a ani si nestíham uvedomovať ako mi je teraz, ale zasa pre Boha prešlo len pár dní.
Snáď sa z tých všetkých informácií nejako vymotám. Idem na americké fórum. Čaute!
Erika

čas: 06.11.2009 22:23 autor: silvia

ani ja by som neprestala brat lieky, to bolo len na porovnanie, ze kde je asi vacsi lobing...

čas: 06.11.2009 21:57 autor: tanja

Nemyslim, ze vdaka zavedeniu stentu by sme mohli prestat brat lieky. Ale ak by nam to malo zlepsit kvalitu zivota, tak by to bolo naozaj super.

čas: 06.11.2009 21:43 autor: silvia

toto je sice clanok mimo temy, pretoze sa tyka sa chronickej zilovej nedostatocnosti na nohach, ale prave na zaciatku su info, ktore pomozu objasnit niektore veci

http://www.zily.sk/index.php/chronicke-zilove-ochorenie/83-chronicka-ilova-nedostatonos-.html

čas: 06.11.2009 21:06 autor: silvia

Aj ja som sa zamyslala, ci to nie je reklamny tah.
Vies, ale tie stenty su ovela ovela lacnejsie ako nase lieky..Mna by napr. zakrok vysiel okolo 2000 Eur. To je neporovnatelne s tym, co stoja nase lieky a aky boj urcite prebieha medzi farmaceut. firmami, aby si pochytali pacientov...
Vies, do tohto mi nevidime, ci je to lobing, alebo nie.

Dolezite je zamysliet sa, ci by mi zavedenie stentu nejak pomohlo. Ak mi to ma zlepsit prietok krvi, zlepsit problemy s unavou (co je asi nas najvacsi problem), zlepsit spanok, krce, bolesti.. tak to asi stoji za pouvazovanie. Samozrejme treba zvazit rizika. Ale to by nam skor mohol vysvetlit lekar, co take stenty zavadza. Jeden znamy ma zavedenych niekolko stentov (aj ked v srdci) a nerobia mu nijake problemy a obmedzenia.
Vsetko ma svoje pre a proti a samozrejme sa na to nemozeme pozerat jednostranne a vyjadrovat sa o tom iba pozitivne.
Ale dost ludi stale nechape podstatu tejto novej teorie a svojimi prispevkami mätú ostatných.
MYSLIM, ZE BY STE SA NEMALI SPOLIEHAT IBA NA PRISPEVKY V TEJTO DISKUSII (to myslim absolutne v dobrom), ale si aj citat odkazy a linky, pozriet sa na druhe fora, googlit. MOzno oslovit lekarov, spytat sa ich na veci, ktorym nerozumieme. (ja sa to chystam urobit, lebo som len ubohy laik.. )
Ved vacsina lekarov na Slovensku o tejto teorii nevie. A urcite sa im tazko o tom bude diskutovat, pretoze aj oni si to potrebuju nastudovat.
Nehovoriac, ake je tazke pre nas pochopit to.
Proste, chce to cas, trpezlivost, chut a energiu hladat, porozumiet a kriticky, objektivne hodnotit.
samozrejme, blbe je, ze vacsina informacii je v cudzom jazyku...
ja som z toho staleho citania uz unavena... ale co ine mi zostava ;-)

čas: 06.11.2009 20:39 autor: Osma

Ja suhlasim s nazorom Janky1508.Uz som to tu raz niekde pisala.Myslim si,že je to "reklamny tah" urciteho lekarskeho okruhu. Možno,že to naozaj ma ucinok,že sa clovek citi lepsie, ma viac energie a vsetko ostatne,ako pise Silvia. Ale preco mi potom obycajna viroza spusti atak a mam vsetko zhorsene?? Podla mna je na prvom mieste imunita,ale možno,že sa mylim.To je moj nazor.

vysvetlenie pojmov

čas: 06.11.2009 20:33 autor: silvia

Endotel - vnutorna vystelka ciev a dutych organov (wikipedia)

Hematoencefalicka bariera - bariera, ktora oddeluje krv a mozgove tkanivo a zabranuje tak prestupu niektorych krvnych latok do mozgoveho tkaniva. jej priepustnost sa moze pri niektorych ochoreniach (napr. zapaloch) chorobne zvacsovat.

Ja som to cele pochopila takto:
ak sa vyriesi problem s prietokom krvi v nasich nefungujucich zilach, zabranime vzniku edemov, rozpadu ziloveho tkaniva a presaku krvnych latok do mozgoveho tkaniva. A tym padom tam nebudu cudzorode latky a nas imunitny system nebude mat dovod vystrajat.

Skoda, ze sem neprispieva nejaky lekar, aby nas mohol usmernit ;)

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39