žilová nedostatočnosť/CCSVI
Nachádzate sa v časti: Diskusné fórum -> Zaujímavé stránky, odkazy, informácie... -> žilová nedostatočnosť/CCSVI
Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Ozaj, už aj viete, koľko vás vlastne do toho Poľska ide, teda okrem pána šoféra?
Ahoj, Silvia! Ja som bola na vyšetrenie v Tychy. Išla som autobusom do Piešťan, potom vlakom do Žiliny a potom ďaľším vlakom do Tychy. Je to len jednu zastávku - asi 15 minút za Pszczynou a asi 15 minút pred Katowicami. Mne cesta trvala skoro 8 hodín. Musela som prísť deň vopred, prespať tam v hoteli a na druhý deň ráno som mala vyšetrenie a poobede mi zasa išiel vlak do Žiliny.
Niektoré Nemky išli autom a vraj to bolo celkom OK, len na nejakom úseku opravovali cestu, ale už to bude asi OK. Cesta vlakom bola pomalá a vlak špinavý.
Toto je web stránky Dr. Simku: http://strona.simka.nazwa.pl/
On má totiž svoju ambulanciu v Pszczyne.
Takže neviem úplne zodpovedne povedať v akom stave boli vozovky.
Erika, Ty si bola na vysetrenie v Pszczyne alebo v Tychy? Aka bola cesta? V akom stave boli vozovky?
Prepacte, zabudla som napisat. To vysetrenie, na ktore mame moznost ist 3. novembra, sa kona v meste Pszczyna.Podla ineternetu je to z BA necelych 312 km.
Erika, ta posledna veta bola strasne pravdiva...
Okrem Dr. Simku a Dr. Dakea zatiaľ bežne diagnostiku nikto nerobí. Zatiaľ nám na Slovensku doslova závidí celý svet. Dr. Dake je na Stanforde v Kalifornii. Dá sa síce u neho objednať, už sa u neho ale dosť dlho čaká. V jeden deň urobí MRV a druhý operáciu a na tretí idete domov. Celá sranda vraj stojí 85 000 USD. Z veľkej časti im to tam preplácajú poisťovne. Tam je ale iný systém. Z Európy sa pacienti zatiaľ obracajú na Dr. Simku. Dokonca aj taká Veľká Británia, či Švajčiarsko.
Očakávam, že v januári sa pripojí aj prof. Zamboni. Momentálne je ozaj dôležité, aby ten výskum dokončil a celkom zverejnil.
Niektorí mi píšu, že by dali čokoľvek za to, aby žili na Slovensku. Ja im odpúšťam, lebo fakt nevedia, čo hovoria.
Janka 1508, Erika, Slayer,
povrdte mi, prosim na moj mail (prave som si ho zverejnila), ci s Vami mozme 100% ratat.
A co ty, jBarty? Ako si sa rozhodla?
ahoj Slayer
Ano, mame este volno, mozes ist s nami. Dr. Simkovi nemusis pisat, on vie, ze prideme viaceri. Potom mu len poslem presny pocet.
Ahojte, mali by ste este jedno volne miesto v aute na to vysetrenie do Polska? Ak ano, tak mi sem napiste a ja poslem mail Dr.Simkovi ci ma zobere na toho 3.novembra.
Diky Matus
Padla tu otázka, či je dobré, alebo aký je na to názor, brať po endovaskulárnom zákroku interferóny, copaxone, či Tysabri.
Keďže ja som to nikdy nebrala, tak ma to ani nikdy netrápilo a ani sa o to nezaujímam, pretože s tým už ani neplánujem začať. Len si pamätám, že som raz po anglicky od nejakého lekára čítala, že to nemá význam a ani to nie je dobré.
Spýtala som sa však včera na nemeckyhovoriacom fóre Dr. schellinga aký ma na to názor. Vkladám sem aj jeho presnú odpoveď po nemecky:
"Liebe Erika,
wer das dritte und vierte Kapitel des e-books www.ms-info.net (trotz dem Englisch) gelesen und verstanden hat, wird wohl kaum irgendeine MS-Basistherapie auf sich nehmen.
Aber man kann auch vom Schnaps, von der Zigarette, vom (manche eindeutig euphorisierenden) Cortison, vom Nagelbeißen nicht mehr loskommen.
Mit tut jeder leid, der sich (vor allem zytostatische) MS-Dauermedikationen zumutet - und dabei sicher nicht weiß, was er sich da eigentlich zumutet.
alfonso"
V skratke: ak som čítala tretiu a štvrtú kapitolu z tej stránky, tak, sotva asi niekto túto terapiu brať bude. Na druhej strane od pálenky a ciegariet tiež človeka ľahko neodhovoríme. Je mu ľúto každého, kto sa na to dá.
Ja: Ja si zas myslím, že teda zatiaľ nemáme príliš veľa na výber a nemáme ani také vedomosti ako on.
Idem si to teda naštudovať.
Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39