žilová nedostatočnosť/CCSVI
Nachádzate sa v časti: Diskusné fórum -> Zaujímavé stránky, odkazy, informácie... -> žilová nedostatočnosť/CCSVI
Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
pomalicky studujem informacie, je toho neskutocne vela a je to velmi motivujuce.
Erika, neviete, ake su rizika takej operacie? Predsa, jedna sa o velmi delikatny zakrok tykajuci sa aj mozgu...
A co napriklad zivotosprava? pretoze ma napada, ze ked sa jedna o zilovu nedostatocnost, clovek by mal asi prehodnotit jedalnicek, vyhybat sa slanemu a prijimat stravu, ktora podporuje pevnost, pruznost a nepriepustnost ciev(pohanka, omega 3 mastne kyseliny a ine...)
Prvý pacient - Rici mal byť v Poľsku u Dr. Simku operovaný začiatkom októbra, ale musí sa ešte 3 týždne čakať na nejaké prístroje, takže sa to posúva o 3 týždne a tým pádom aj ja.
Ja som si aj tak pôvodne myslela, že mňa Dr. Simka bude robiť najskôr koncom októbra.
Erika
Dôležité!
Z amerického fóra mi zaslali link na softvér SWI, ktorý dokáže aj na 1,5 Tesla MRI urobiť rozlíšenie ako na 7 Tesla.
Poslali mi aj link na informačnú brožúrku o tom software.
Ak bude mať nejaký rádiológ záujem, tak ho informujem.
To je super, takže som zistila, že nielenže vás dokáže lekár diagnostikovať na Dopplerovom ultrazvuku, ale máme k dispozícii vzácny software zadarmo na 1,5 Tesla MR-ká, takže môžete byť komplexne dodiagnostikovaní. Pozrú vám aj žilu azygos (to je tá hlboko v hrudníku) a pozrú vám aj sínusy - to sú tie žily v mozgu.
No, už mi zostáva "len" ten lekár, ktorý bude aj operovať.
Erika
Množstvo informácií je aj na facebooku: http://www.facebook.com/home.php#/pages/CCSVI-in-Multiple-Sclerosis/110796282297?ref=nf
Je tam toho ale ozaj strašne veľa. To už všetko nestíham sledovať ani ja. Jazyky: anglický, nemecký a taliansky.
Toto je tiež dôležitý link: http://www.ms-info.net/evo/msmanu/984
Je to stránka Dr. Schellinga.
Ten predposledný link je dôležitý - o Dawsnovom finger. Obrázkom sa dá ľahko rozumieť. Asi aj mnohí viete, že máte lézie v corpus callosum - je to v strede mozgu a tam sa to často začína. Píšu nám to aj v správe z MR. Ja to tam mám tiež.
Napríklad Charcot to už popisuje v tom roku 1856. Dr. Schelling to tiež popísal po pitvách v tej publikácii z roku 1986.
Zase až taká nová teória to teda nie je. Samozrejme, že ešte je stále čo skúmať a vylepšovať.
Na tomto linku: http://myhopefuljourneyintoactualmsrecovery.blogspot.com/
píše mladý muž, volá sa Loobie o svojich skúsenostiach denník po zákroku. Tá angličtina je jednoduchšia, lebo opisuje svoje vlastné zážitky. Je tiež s nami na thisisms.com. Teraz musel ísť na "opravu", ale už to bolo jednoduchšie. Samozrejme, že ešte pociťuje príznaky MS, ale napríklad teraz chodí po nemocnici po vlastných a pri prvom zákroku bol na vozíku. SPMS sa zlepšuje pomalšie ako RRMS.
Jeden pán, nick má GiCi - pôvodom je Talian ale už dlho žije v USA. Je kardiochirurg. Mal zákrok ešte v štúdii. Má viac ako 60 rokov. Tiež bol SPMS. Teraz ide ešte na vylepšenie chlopní v krčnej žile do Londýna - mne to budú robiť v Poľsku. Tiež sa má oveľa lepšie. Ja tam sledujem mnohých od 23.7. každý deň. Spolu sa radujeme, niekedy si posťažujeme, ale celé je to veľmi pozitívne.
Mimochodom, Erika, srdecna vdaka za vsetky tie linky, ktore ste sem hodili! Zacala som to studovat (pomaly, lebo moja AJ nie je najlepsia ![]()
Aj ked nie som lekar a nemam hlboke vedomosti o medicine, to vysvetlenie spojitosti CHŽN a SM sa mi zda velmi logicke. Vyzera to uzasne!
Erika, prosim Vas, co je to MRV?
Na MRV a Sono idem 24.9. do nemocnice v Petržalke, na Antolskej.
U MUDr. Valášeka som bola na Dopplera 17.9.
Ako som už niekde písala, aj on v krčných žilách tie problémy našiel.
Erika
Erika, priznám sa, že netuším, nepoznám odpovede, nakoľko sa vyšetrenie nekonalo z veľmi vážnych dôvodov...ale viem, že to je firma MedPrev...medicínska prevencia a sídlia kdesi v bývalej poisťovni tu v Bratislave
Určite sa tohto vyšetrenia chcem zúčastniť...ale najskôr si musím nejaké veci doriešiť...potom by som ti dala aj odpovede na tvoje otázky...skôr si ale myslím, že tak podrobné vyšetrenie to nebude
Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39